StudyWithGenius

WBCHSE HS English Suggestion 2022- 'Three Questions'(Leo Tolstoy) | Chapter wise suggestion

HS English Suggestion 2022

hs english suggestion 2022 WBCHSE all, hs english suggestion 2022 answers, hs english suggestion 2022 class 12, hs english suggestion 2022 download, hs english suggestion 2022 free download, hs english suggestion 2022 in english, hs english suggestion 2022 in english, hs english suggestion 2022 in west bengal, hs english suggestion 2022 key answer, hs english suggestion 2022 ncert solutions, hs english suggestion 2022 objective, hs english suggestion 2022 pdf, hs english suggestion 2022 pdf download, hs english suggestion 2022 question, hs english suggestion 2022 questions and answers, hs english suggestion 2022 wbchse, hs english suggestion 2022 west bengal, hs english suggestion 2022 west bengal board

HS English Suggestion 2022

HS English Suggestion 2022 (উচ্চমাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2022 (২০২২) – ‘Three Questions'(Leo Tolstoy) প্রশ্ন উত্তর নিচে দেওয়া হলো। এই HS English Suggestion 2022 (উচ্চমাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2022 (২০২২) – ‘Three Questions’ (Leo Tolstoy) MCQ, Very Short, Short, Descriptive Question & Answer গুলি আগামী West Bengal Higher Secondary English Examination 2022 – পশ্চিমবঙ্গ উচ্চমাধ্যমিক ইংরেজি 2022 সালের পরীক্ষার জন্য খুব ইম্পর্টেন্ট। আপনারা যারা উচ্চমাধ্যমিক দ্বাদশ শ্রেণীর ইংরেজি  2022 পরীক্ষার সাজেশন খুঁজে চলেছেন, তারা নিচে দেওয়া প্রশ্নপত্র ভালো করে পড়তে পারেন। এই পরীক্ষা তে কোশ্চেন গুলো আসার সম্ভাবনা খুব বেশি।

Multiple Choice Questions (MCQ) (1 Mark): HS English Suggestion 2022 (উচ্চমাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2022 (২০২২) – 'Three Questions'(Leo Tolstoy)প্রশ্ন উত্তর :-

Three Questions - class 12

1. 
The Tsar would never fail in anything he undertook, if he knew-
2. 
The answers that the learned men gave the Tsar were-
3. 
The hermit the Tsar wished to visit, received only-
4. 
The Tsar went to visit the hermit in-
5. 
The hermit was-
6. 
The third questions was what was the important-
7. 
The bearded man was actually the king's-
8. 
The hermit lived in a wood which he-
9. 
When the king went to the wood to meet the hermit he left behind his-
10. 
When the Tsar approached the hermit he was-
11. 
When the Tsar offered to help the hermit he-
12. 
The Tsar stopped and repeated his question to the hermit, after digging-
13. 
The Tsar wanted to know the right time to-
14. 
To answer his three questions the Tsar had invited-
15. 
The bearded man wanted to kill the Tsar because-
16. 
The Tsar had executed the bearded man's-
17. 
Seeing the Tsar, the hermit-
18. 
When at last the blood ceased flowing the man revived and asked for-
19. 
Some suggested that the Tsar should have a council of wise men to-
20. 
Each time the hermit stuck his spade into the ground, he-

 

 

Thank You

 

 

 

 

 

 

Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
YouTube | LinkedIn | Instagram | Facebook | Pinterest

Short Answer Type Questions (SAQ) (1 Mark): HS English Suggestion 2022 (উচ্চমাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2022 (২০২২) –'Three Questions'(Leo Tolstoy) প্রশ্ন উত্তর :-

1.What, according to the hermit, is the most important thing to do?
Ans- According to the hermit, the most important thing to do for a man is to do something good to that person with whom he happens to be in the present time.
2.What was the hermit doing when the Tsar came to take leave of him?
Ans-When the Tsar came to take leave of the hermit, the latter was kneeling beside the beds, dug on the previous day for sowing seeds.

3.How did the Tsar meet the hermit?
Ans-The Tsar went to the forest where the hermit lived in a cottage and dismounting from his horse he put on common man’s dress and walked alone on foot to meet the hermit.
4.Why did the Tsar put on simple cloth before meeting the hermit?
Ans-The Tsar put on simple cloth before meeting the hermit as the hermit did not meet anyone but the common man.
5.Which part of the body of the bearded man was injured in the story Three Questions?
Ans-The belly or the stomach of the bearded man was injured in the story.
6.Where did the hermit in Three Questions’ live?
Ans-The hermit in the story Three Questions’ lived in a hut inside a wood.
7.Why did the man want to take revenge?
Ans-The man wanted to take revenge because the Tsar had killed his brother and seized his property.
8.Whom did the hermit receive?
Ans- The hermit received only the common people.

9.Where did the Tsar fall asleep?
Ans-The Tsar fell asleep on the threshold of the hermit’s hut.
10.What was the hermit doing when the Tsar came to visit him?
Ans-The hermit was digging the ground in front of his hut when the Tsar came to visit him.

11.Why did the learned men come to the Tsar?
Ans-The learned men came to the Tsar to give answers to his three questions and to win the reward he had announced.
12.What, according to the hermit, is the most important time?
Ans-According to the hermit the most important time is ‘now’ or the present.
13. What was the first question the Tsar thought of?
Ans- The first question that the Tsar thought of was about the right time for beginning an action.
14.What was the second question that had occurred in the mind of the Tsar?
Ans- The second question was about the most important person whom the Tsar should pay heed to.
15.What was the Tsar’s third question about?
Ans- The Tsar’s third question was about knowing the most important thing for him to do.

16.How long did the Tsar dig the beds?
Ans-The Tsar dug the ground till the sun went down behind the trees.
17. What was the wound of the man bandaged with?
Ans-The wound of the man was bandaged with the Tsar’s handkerchief and the towel of the hermit.
18. How many times did the Tsar asked the hermit for an answer ?
Ans- The Tsar asked the hermit thrice for the answers to his three questions.
19. Why did the Tsar’s enemy come out from his hiding place?
Ans-The Tsar’s enemy came out from his hiding place being impatient when the Tsar didn’t return till evening.
20. How was the Tsar’s sleep in the hut of the hermit?
Ans-The Tsar had a sound sleep in the hut of the hermit.

Long Answer Type Questions (LAQ) (6 Mark): HS English Suggestion 2022 (উচ্চমাধ্যমিক ইংরেজি সাজেশন 2022 (২০২২) – 'Three Questions'(Leo Tolstoy)প্রশ্ন উত্তর :-

1.How was the wounded man revived and nursed? Why did he ask forgiveness of the Tsar? What did the Tsar do when he had gained the man for a friend? [2+2+2=6]
Ans-When the man fainted before them, the Tsar and the hermit unfastened his clothes and washed the wound in his stomach and bandaged it with Tsar’s handkerchief and the hermit’s towel. After nursing him in this way when the blood stopped flowing the wounded man revived and he was taken into the hermit’s cottage for the shelter at night.
                      The man had come to kill the Tsar and was waiting for him in the forest to attack him. But when he himself was mortally wounded, it was the Tsar who saved his life by nursing him with care. This attitude of the Tsar changed the wounded man’s mind and forgetting about his revengefulness he became repentent and asked for forgiveness.

                     The Tsar was pleased to get the enemy as a friend and promised to return the seized property of the wounded man’s brother. He also arranged to send his own royal physician for the treatment of the wounded man.

2.“All the answers being different, the Tsar agreed with none of them”-What were the questions to which the Tsar got different answers? Whom did the Tsar decide to consult when he was not satisfied? Where did that person live whom the Tsar decided to consult? What was he famous for?
[3+1+1+1=6]
Ans-Once three questions arose in the mind of a certain Tsar. The first question was about the right time to begin an action. The second question was about the person who was the most important to him. The third question was about what was the most important work for him to do. The learned men and the scholars who came to answer these questions gave different answers to these questions.
               When the Tsar was not satisfied with the answers to these questions he decided to consult with a hermit.
               The hermit lived in a hut in the wood which he never quitted.
                                  The hermit was widely well-known for his wisdom.

3.Why did the bearded man become an enemy of the Tsar? What did the man swear and resolve to do? Why did he ask forgiveness of the Tsar and what did he promise him? [1+2+3=6]
Ans-The bearded man became an enemy of the Tsar because the Tsar executed his brother and confiscated his property.

                The man swore to take revenge of his brother’s killing and resolved to kill the Tsar. He got the news that the Tsar had gone alone to meet the hermit and he ambushed in the wood to attack and kill the Tsar when he would return from the hermit’s cottage.
                  The bearded man asked for forgiveness because the Tsar had saved his life. When after being wounded by the Tsar’s bodyguards he fell faint near the Tsar and the hermit, the Tsar nursed him by washing and bandaging his wound with care and after giving him fresh water to drink sheltered him into the hermit’s hut for the night. The man promised that he would serve the Tsar as a slave so long he would live and would tell his sons to do so.

4.What were the questions that had occurred to the Tsar? Why did he need correct answers to those questions? What did he do when he was not satisfied with the answers of the learned men?[3+1+2 =6]
Ans-The first question that the Tsar wanted to know was about the right time when he should do any work. The second question was about the person whom the Tsar should pay heed to. The third question was about the most important activity that he should undertake.

              The Tsar felt that he would never fail in anything if he could know the answers to these questions.

                 Being dissatisfied with the answers given by the learned men, the Tsar decided to meet and consult with a hermit who was famous for his wisdom.

আপনাকে অসংখ্য ধন্যবাদ সময় করে আমাদের পােস্টটি পড়ার জন্য। এই ভাবেই আমাদের Studywithgenius.in ওয়েবসাইটের পাশে থাকুন। সমস্ত বিষয়ে যেকোনো প্ৰশ্ন উত্তর জানতে এই ওয়েবসাইট টি ফলাে করুন এবং নিজেকে  তথ্য সমৃদ্ধ করে তুলুন , ধন্যবাদ।

Leave a Comment

Your email address will not be published.